пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме:
  • допомагати учням, які мають питання з теми дослідження, недостатньо організовані, пропустили частину занять, але бажають приймати участь у проекті;
  • організовувати роботу учнів по корегуванню контенту, створеного іншими учасниками групи, критично оцінювати власні ідеї та ідеї інших на ресурсах для спільної роботи - вікі-статтях;
  • здійснювати аналіз очікувань учнів від роботи в проекті, належним чином ставитись до їхнього бажання/небажання працювати у проекті, проаналіувазти та врахувати їх рівень обізнаності з технологіями веб 2.0 тощо.

Проте, я вважаю, що активне використання учнями Інтернету має певні ризики. Інтернет називають всесвітнім звалищем, кожна дитина може зіткнутись в мережі з певними небезпеками . Чи не будуть вони, замість того, щоб редагувати вікі-статтю, створену однокласниками, переглядати варіанти самогубства та набиратись життєваго досвіду на сайтах для дорослих? Ці питання я часто ставлю собі та колегами, однак поки що не можну знайти ефективного способу створити безпечне середовище для дитини в мережі.

Немає коментарів:

Дописати коментар